Csülkös pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 25 dkg margarin (lehet sertészsír is)
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 0,5 tk bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek tejföl
- 35 dkg főtt füstölt csülökhús
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót, a borsot és a tojássárgáját egy tálba rakjuk, és a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az edény falától elváljon, és könnyű tészta legyen.
A főtt csülköt apróra vágjuk, és belegyúrjuk a tésztába. Letakarjuk, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket félig felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »