Sós turbánok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2,5 – 3 dl langyos tej
Kenéshez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- magok a szóráshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt keverjük össze a cukorral. A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, az élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra. Letakarva kelesszük a duplájára.
Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 cm hosszú ovális alakra, kenjük meg olvasztott vajjal, majd éles késsel vagy pizzavágóval vagdossuk be ferdén ( kb 1 centiméterenként ) úgy, hogy a széleket ne vágjuk át.
A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, mint a bejglit és az így kapott rudat csigavonalban tekerjük össze úgy, hogy a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg tetszés szerinti magokkal.
Hagyjuk kelni kb fél óráig, majd előmelegített 200 fokos sütőben süssük ropogósra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

