Pörköltes csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A pörkölthöz:
- 2 csirkemellfilé,bármilyen hús jó,sőt a virsli is finom hozzá
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- zsiradék a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
Elkészítése:
A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval és alaposan összedolgozzuk.
A tetejét meghintjük liszttel és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a pörköltet:
Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább.
Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is.
Kevés vizet öntünk alá, és a húst -időnként megkeverve-puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk(jó a sütőpapír is) és újra megkelesztjük.
Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »