Pörköltes csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A pörkölthöz:
- 2 csirkemellfilé,bármilyen hús jó,sőt a virsli is finom hozzá
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
- zsiradék a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
Elkészítése:
A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval és alaposan összedolgozzuk.
A tetejét meghintjük liszttel és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a pörköltet:
Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább.
Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is.
Kevés vizet öntünk alá, és a húst -időnként megkeverve-puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk(jó a sütőpapír is) és újra megkelesztjük.
Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »