Burgonyás-sajtos csigák recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kávéskanál só
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek sertészsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. Liszttel, tojással, 1 sóval összedolgozzuk, majd kb fél cm vastagra nyújtjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, feltekerjük és 4 cm széles darabokra szeleteljük.
Olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, megkenjük paprikászsírral és előmelegített sütőben sütjük.
Teljes sülés előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »