Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-tejfölös pogácsa recept

Burgonyás-tejfölös pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 dl tejföl
    • 2-3 db főtt burgonya
    • ízlés szerint só
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belereszeljük a burgonyákat, hozzátesszük a tojások sárgáját a tejfölt és sót. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és végül azt is belekeverjük. Lágy tésztát gyúrunk. Gyúródeszkán hagyva műanyag tállal lefedjük és fél órát kelesztjük.

    Kisodorjuk, majd összehajtjuk. Ezt a műveletet még 1x megcsináljuk.
    Kép044
    Harmadszorra kb 2 cm vastagra sodorjuk. Egy felvert tojással megkenjük, beirdaljuk, megszórjuk reszelt sajttal és sózzuk.
    Kép048

    Kiszaggatjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    A sajtot helyettesíthetjük szezámmaggal is. Én kicsi szaggatóval szoktam szaggatni.
    Így egy nagy és egy kisebb tepsivel lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá