Burgonyás-tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belereszeljük a burgonyákat, hozzátesszük a tojások sárgáját a tejfölt és sót. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és végül azt is belekeverjük. Lágy tésztát gyúrunk. Gyúródeszkán hagyva műanyag tállal lefedjük és fél órát kelesztjük.
Kisodorjuk, majd összehajtjuk. Ezt a műveletet még 1x megcsináljuk.
Harmadszorra kb 2 cm vastagra sodorjuk. Egy felvert tojással megkenjük, beirdaljuk, megszórjuk reszelt sajttal és sózzuk.
Kiszaggatjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A sajtot helyettesíthetjük szezámmaggal is. Én kicsi szaggatóval szoktam szaggatni.
Így egy nagy és egy kisebb tepsivel lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »