Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Pihe-puha, pillekönnyű foszlós sósság. Bármikor és bármilyen mennyiségben elfogy(na) nálunk. Remélem nálatok is sikert arat majd ?! Vigyétek, süssétek!
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük és lehűtjük.
A lisztben elmorzsoljuk a kétféle zsiradékot, hozzáadjuk az áttört burgonyát és a sót. A hideg tejben elkeverjük az élesztőt és a tojást, majd a masszához adva alaposan kidolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva szobahőmérsékleten 20 percet pihentetjük, majd hengert formázva, kezünkkel ellapítjuk a tésztát. Nyújtófa segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk, 4 cm-s pogácsa szaggatóval kiszúrjuk ( nekem 45 pogácsám lett).
Tojással lekenve, ízlésünk szerint sajttal vagy magokkal szórjuk, majd meleg helyen kelesztjük (akár 40 fokra kapcsolt sütőben is lehet).
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Jó szórakozást az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »