Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Pihe-puha, pillekönnyű foszlós sósság. Bármikor és bármilyen mennyiségben elfogy(na) nálunk. Remélem nálatok is sikert arat majd ?! Vigyétek, süssétek!
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük és lehűtjük.
A lisztben elmorzsoljuk a kétféle zsiradékot, hozzáadjuk az áttört burgonyát és a sót. A hideg tejben elkeverjük az élesztőt és a tojást, majd a masszához adva alaposan kidolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva szobahőmérsékleten 20 percet pihentetjük, majd hengert formázva, kezünkkel ellapítjuk a tésztát. Nyújtófa segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk, 4 cm-s pogácsa szaggatóval kiszúrjuk ( nekem 45 pogácsám lett).
Tojással lekenve, ízlésünk szerint sajttal vagy magokkal szórjuk, majd meleg helyen kelesztjük (akár 40 fokra kapcsolt sütőben is lehet).
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Jó szórakozást az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »