Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Pihe-puha, pillekönnyű foszlós sósság. Bármikor és bármilyen mennyiségben elfogy(na) nálunk. Remélem nálatok is sikert arat majd ?! Vigyétek, süssétek!
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük és lehűtjük.
A lisztben elmorzsoljuk a kétféle zsiradékot, hozzáadjuk az áttört burgonyát és a sót. A hideg tejben elkeverjük az élesztőt és a tojást, majd a masszához adva alaposan kidolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva szobahőmérsékleten 20 percet pihentetjük, majd hengert formázva, kezünkkel ellapítjuk a tésztát. Nyújtófa segítségével 2 cm vastagságúra nyújtjuk, 4 cm-s pogácsa szaggatóval kiszúrjuk ( nekem 45 pogácsám lett).
Tojással lekenve, ízlésünk szerint sajttal vagy magokkal szórjuk, majd meleg helyen kelesztjük (akár 40 fokra kapcsolt sütőben is lehet).
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Jó szórakozást az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »