Borzas sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tejföl
- 1 mk só
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A krém hozzávalói:
- fél liter tej
- 8 dkg liszt
- 8 dkg reszelt sajt
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
A hempergetéshez:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:
A hozzávalókat, a sajt és a margarin kivételével kikeverjük simára, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük,bele keverjük a reszelt sajtot és tovább keverjük. Amikor kihűlt jó habosra keverjük a margarinnal.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.
Tipp:
Bérciné Ili receptje alapján.
A nevét Ő adta, így maradunk a recept tiszteletben tartásával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »