Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzas sajtos pogácsa recept

Borzas sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tejföl
    • 1 mk só

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A krém hozzávalói:

    • fél liter tej
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici só

    A hempergetéshez:

    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A krém készítése:

    A hozzávalókat, a sajt és a margarin kivételével kikeverjük simára, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük,bele keverjük a reszelt sajtot és tovább keverjük. Amikor kihűlt jó habosra keverjük a margarinnal.

    A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.

    Tipp:

    Bérciné Ili receptje alapján.
    A nevét Ő adta, így maradunk a recept tiszteletben tartásával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá