Borzas sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Borzas sajtos pogácsa

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 mk só

A pogácsák lekenéséhez:

  • 1 db tojássárgája

A krém hozzávalói:

  • fél liter tej
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • pici só

A hempergetéshez:

  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:

A hozzávalókat, a sajt és a margarin kivételével kikeverjük simára, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük,bele keverjük a reszelt sajtot és tovább keverjük. Amikor kihűlt jó habosra keverjük a margarinnal.

A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.

Tipp:

Bérciné Ili receptje alapján.
A nevét Ő adta, így maradunk a recept tiszteletben tartásával.