Bordói sajtos, sós rudacska recept

Hozzávalók:
- 28 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg zsír
- 1 ojássárgája
- 6 ek tej
- ízlés szerint só
- 20 dkg füstölt reszelt sajt a szóráshoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunk használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi vastag, ujjnyi magas és ujjnyi hosszú csíkokat kapjunk. Bélelt tepsire helyezzük pakoljuk úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt hármat nyomunk az oldalain, hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.
Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »