Bence kedvence pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben. A margarint elmorzsoljuk a liszttel (érdemes előtte kivenni a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele), majd hozzá adjuk az élesztőt, a tojásokat és a sót. Elkezdjük összedolgozni a hozzávalókat, a tejfölt is fokozatosan beleöntjük.
Amint összeállt a tésztánk, langyos helyen letakarva legalább 1 órán keresztül hagyjuk pihenni.
Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és hajogatjuk. A tészta felső részét középre hajtjuk, majd az alsót is. Ezután behajtjuk mindkét oldaláról a közepéig és így konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük. Ezt a műveletet háromszor ismételjük meg, akkor lesz a tészta igazán réteges.
A hajtogatott, megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Tipp:
Érdemes dupla adaggal kezdeni, mert nagyon gyorsan elfogy. Az előkészületek pedig megérik a fáradságot, eddig csak pozitív visszajelzést kaptam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »