Bazsalikomos-provence-i csavart recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 1 tk provence-i fűszerkeverék
- friss bazsalikom levelek ízlés szerint
- 2 ek olíva olaj
- 50 ml meleg tej
- 250 ml meleg víz
Tetejére:
- 2 dkg olvasztott vaj
- némi provence-i fűszerkeverék és só
Elkészítése
Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet. A közepében egy kis mélyedést alakítok, amibe a cukrot teszem valamint az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítem és az élesztőre öntöm. 15 percig hagyom, had ébredezzen. Ezután hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom. 1 órát kell még állnia, addig szépen megkel. Majd lisztezett deszkán 2 cipóvá formázom. A cipókat ezután 24×15-ös téglalapokká nyújtom.
Ezekből pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágok. A csíkokat megtekerem és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem. Újabb egy óra várakozás után megkenem olvasztott vajjal és megszórom újra némi provence-i fűszerrel és sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt sütöm meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.