Bazsalikomos-provence-i csavart recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 1 tk provence-i fűszerkeverék
- friss bazsalikom levelek ízlés szerint
- 2 ek olíva olaj
- 50 ml meleg tej
- 250 ml meleg víz
Tetejére:
- 2 dkg olvasztott vaj
- némi provence-i fűszerkeverék és só
Elkészítése
Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet. A közepében egy kis mélyedést alakítok, amibe a cukrot teszem valamint az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítem és az élesztőre öntöm. 15 percig hagyom, had ébredezzen. Ezután hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom. 1 órát kell még állnia, addig szépen megkel. Majd lisztezett deszkán 2 cipóvá formázom. A cipókat ezután 24×15-ös téglalapokká nyújtom.
Ezekből pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágok. A csíkokat megtekerem és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem. Újabb egy óra várakozás után megkenem olvasztott vajjal és megszórom újra némi provence-i fűszerrel és sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt sütöm meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »