Bazsalikomos-provence-i csavart recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 1 tk provence-i fűszerkeverék
- friss bazsalikom levelek ízlés szerint
- 2 ek olíva olaj
- 50 ml meleg tej
- 250 ml meleg víz
Tetejére:
- 2 dkg olvasztott vaj
- némi provence-i fűszerkeverék és só
Elkészítése
Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet. A közepében egy kis mélyedést alakítok, amibe a cukrot teszem valamint az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítem és az élesztőre öntöm. 15 percig hagyom, had ébredezzen. Ezután hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom. 1 órát kell még állnia, addig szépen megkel. Majd lisztezett deszkán 2 cipóvá formázom. A cipókat ezután 24×15-ös téglalapokká nyújtom.
Ezekből pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágok. A csíkokat megtekerem és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem. Újabb egy óra várakozás után megkenem olvasztott vajjal és megszórom újra némi provence-i fűszerrel és sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt sütöm meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »