Bazsalikomos-provence-i csavart

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bazsalikomos-provence-i csavart

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 1 tk provence-i fűszerkeverék
  • friss bazsalikom levelek ízlés szerint
  • 2 ek olíva olaj
  • 50 ml meleg tej
  • 250 ml meleg víz

Tetejére:

  • 2 dkg olvasztott vaj
  • némi provence-i fűszerkeverék és só

Elkészítése

Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet. A közepében egy kis mélyedést alakítok, amibe a cukrot teszem valamint az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítem és az élesztőre öntöm. 15 percig hagyom, had ébredezzen. Ezután hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom. 1 órát kell még állnia, addig szépen megkel. Majd lisztezett deszkán 2 cipóvá formázom. A cipókat ezután 24×15-ös téglalapokká nyújtom.

Ezekből pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágok. A csíkokat megtekerem és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem. Újabb egy óra várakozás után megkenem olvasztott vajjal és megszórom újra némi provence-i fűszerrel és sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt sütöm meg.