Baconos sajtos zsemle recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 dl olaj
Töltelék :
- 10 dkg baconszalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál tejföl
Tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk.
Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot. A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk.
Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ebből az adagból 15 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »