Baconos sajtos zsemle recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 dl olaj
Töltelék :
- 10 dkg baconszalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál tejföl
Tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk.
Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot. A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk.
Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ebből az adagból 15 db lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »