Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A 25-ös ropi recept

A 25-ös ropi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg főtt, tört burgonya (3 közepes darab)
    • 25 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magok/sajt feltétnek (most mákot használtam)

    Elkészítése:

    A főtt krumplit törjük össze, és keverjük el az olvasztott vajjal. Szép, habos-fényes krumplipürénk lesz, sózzuk meg.

    Készítsük elő az átszitált lisztet, és részletekben keverjük bele. Ha száraz lenne, nem akarna összeállni, akkor lazítsuk kevés tejjel, vagy egy evőkanál tejföllel. Ha ragadna, nem lehet labdává gyúrni, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.

    Egy lisztezett táblára borítsuk ki, és gyúrjuk át. Kisujjunk vastagságára nyújtsuk ki, és egy felvert tojással kenjük le. Most szórjuk rá a reszelt sajtot, vagy a magokat, vagy mindkettőt egyszerre, úgy még finomabb. Vágjuk fel csíkokra.

    Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük a ropikat, és előmelegített sütőben süssük nagyjából 20 percig. Addig vártam a kivétellel, amíg megbarnult, ropogott az alja.

    A a 25-ös ropi kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 382 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá