Zöldséges sertésragu recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 egész nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 2 csapott ek házi darált paprika
- 1 közepes paradicsom
- 2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
- 2 közepes szál sárgarépa
Elkészítése:
A lapockát alaposan megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot. Felengedjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Ha puha a hús, és még van egy kevés leve, akkor hozzáadjuk a répát és a fagyos borsót.
Ha a zöldségek is megfőttek, levesszük a tűzről, és melegen kínáljuk.
Tipp:
Ez egy roppant egyszerű húsos fogás, amibe egy kevés zöldséget rejtettem. Minden eszközt bevetek, hogy a gyerekek minél többet találkozzanak velük a tányéron. Sajnos nem mindig sikerül a csel, a zöldborsó még mindig a “nem szeretem listán” szerepel :-)
A zöldséges sertésragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g