Zöldséges rakott karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet sertés rövidkaraj
- 30 dkg franciasaláta alap
- 8 szelet füstölt sonka
- 10 db lapkasajt
A besamellhez:
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 3,5 dl tej
- só, bors, szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük.
A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük.
Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma.
Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 prcig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük.
A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

