Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges rakott karaj recept

Zöldséges rakott karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertés rövidkaraj
    • 30 dkg franciasaláta alap
    • 8 szelet füstölt sonka
    • 10 db lapkasajt

    A besamellhez:

    • 5 dkg vaj
    • 2 ek liszt
    • 3,5 dl tej
    • só, bors, szerecsendió
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük.

    A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük.

    Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma.

    Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 prcig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük.

    A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.

    Párolt rizzsel tálaljuk!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá