Zöldséges rakott karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés rövidkaraj
  • 30 dkg franciasaláta alap
  • 8 szelet füstölt sonka
  • 10 db lapkasajt

A besamellhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 3,5 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük.

A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük.

Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma.

Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 prcig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük.

A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.

Párolt rizzsel tálaljuk!