Zöldborsós sertésragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy paradicsom
- 2 ek házi darált pirospaprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 15 dkg zöldborsó
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra főzzük. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

