Zöldborsós sertásmáj recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 2 nagyobb fej hagyma
- kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 kk majoránna
- só
- bors
- néhány ek olaj
Elkészítése:
A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával (annyival hogy szép, sötét színe legyen). Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat és egy kevés vízzel felöntjük.
Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.
Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.
Utólag sózzuk.
Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »