Zöldborsós sertásmáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 2 nagyobb fej hagyma
- kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 kk majoránna
- só
- bors
- néhány ek olaj
Elkészítése:
A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával (annyival hogy szép, sötét színe legyen). Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat és egy kevés vízzel felöntjük.
Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.
Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.
Utólag sózzuk.
Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.