Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós csülök recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 mellső csülök
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 kg zöldborsókonzerv (vagy 1 kg friss borsó)
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A besózott csülköt kuktában vagy lábasban kevés vízzel jó puhára pároljuk. Tűzálló tálra fektetjük, a levét ráöntjük, a vékony karikákra vágott répával körülrakjuk, és a sütőben szép pirosra sütjük. Tálalás előtt a leszűrt borsót hozzákeverjük, ezzel már csak megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel. (Ha friss borsóból készítjük, a borsót kevés vajban megpároljuk, és így tesszük az utolsó percben a csülökhöz.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá