Vörösboros sertésragu rösztivel recept

Hozzávalók:
Sertésraguhoz:
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kk. pirospaprika
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 tk. mustár
- 1 kk. házi erős paprikakrém
- 3 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl vörösbor
- só
- bors
Rösztihez:
- 50 dkg hámozott burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. ételízesítő
- 1 kk. őrölt szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lila hagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe. Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot. Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szét lapitgatjuk. Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »