Vörösboros sertésragu rösztivel recept

Hozzávalók:
Sertésraguhoz:
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kk. pirospaprika
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 tk. mustár
- 1 kk. házi erős paprikakrém
- 3 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl vörösbor
- só
- bors
Rösztihez:
- 50 dkg hámozott burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. ételízesítő
- 1 kk. őrölt szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lila hagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe. Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot. Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szét lapitgatjuk. Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »