Vörösboros sertésragu rösztivel recept
Hozzávalók:
Sertésraguhoz:
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kk. pirospaprika
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 tk. mustár
- 1 kk. házi erős paprikakrém
- 3 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl vörösbor
- só
- bors
Rösztihez:
- 50 dkg hámozott burgonya
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. ételízesítő
- 1 kk. őrölt szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lila hagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe. Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot. Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szét lapitgatjuk. Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.