Vörösboros csülkös káposzta recept

Hozzávalók:
- 2 közepes kicsontozott csülök
- fél kg savanyú káposzta
- 2-4 dl vörösbor
- só
- bors
- pirospaprika
- gulyáskrém
- 2-3 nagyobb hagyma
- zsír
Elkészítése:
A csülköt jól átmossuk, és felkockázzuk. A káposztát (ha nagyon savanyú, akkor mossuk át) felaprítjuk, a hagymákat kockázzuk.
Felhevítjük a zsírt, majd a hagymát megdinszteljük benne. Levesszük a tűzről, és megszórjuk paprikával. Hozzáöntjük a kockázott csülköt, és visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a gulyáskrémet (ez elhagyható, de én nagyon szeretem az ízét). VIZET NEM HASZNÁLUNK, ezért a vörösborral öntjük fel, és pároljuk a végtelenségig, amíg a csülök megpuhul.
Az illatok beterítik a lakást, és már mindenki enne. Ha a hús már elég puha, keverjük hozzá a káposztát is. Tehetünk még bele babérlevelet, és fűszerezhetjük még ízlés szerint. Nagyjából fél óra múlva a káposzta is megfelelő lesz, kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk összeérni az ízeket.
Puha fehér kenyérrel és tejföllel meglocsolva mennyei ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »