Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros csülkös káposzta recept

Vörösboros csülkös káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes kicsontozott csülök
    • fél kg savanyú káposzta
    • 2-4 dl vörösbor
    • bors
    • pirospaprika
    • gulyáskrém
    • 2-3 nagyobb hagyma
    • zsír

    Elkészítése:

    A csülköt jól átmossuk, és felkockázzuk. A káposztát (ha nagyon savanyú, akkor mossuk át) felaprítjuk, a hagymákat kockázzuk.

    Felhevítjük a zsírt, majd a hagymát megdinszteljük benne. Levesszük a tűzről, és megszórjuk paprikával. Hozzáöntjük a kockázott csülköt, és visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a gulyáskrémet (ez elhagyható, de én nagyon szeretem az ízét). VIZET NEM HASZNÁLUNK, ezért a vörösborral öntjük fel, és pároljuk a végtelenségig, amíg a csülök megpuhul.

    Az illatok beterítik a lakást, és már mindenki enne. Ha a hús már elég puha, keverjük hozzá a káposztát is. Tehetünk még bele babérlevelet, és fűszerezhetjük még ízlés szerint. Nagyjából fél óra múlva a káposzta is megfelelő lesz, kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk összeérni az ízeket.

    Puha fehér kenyérrel és tejföllel meglocsolva mennyei ebéd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá