Vörösboros csülkös káposzta recept

Hozzávalók:
- 2 közepes kicsontozott csülök
- fél kg savanyú káposzta
- 2-4 dl vörösbor
- só
- bors
- pirospaprika
- gulyáskrém
- 2-3 nagyobb hagyma
- zsír
Elkészítése:
A csülköt jól átmossuk, és felkockázzuk. A káposztát (ha nagyon savanyú, akkor mossuk át) felaprítjuk, a hagymákat kockázzuk.
Felhevítjük a zsírt, majd a hagymát megdinszteljük benne. Levesszük a tűzről, és megszórjuk paprikával. Hozzáöntjük a kockázott csülköt, és visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a gulyáskrémet (ez elhagyható, de én nagyon szeretem az ízét). VIZET NEM HASZNÁLUNK, ezért a vörösborral öntjük fel, és pároljuk a végtelenségig, amíg a csülök megpuhul.
Az illatok beterítik a lakást, és már mindenki enne. Ha a hús már elég puha, keverjük hozzá a káposztát is. Tehetünk még bele babérlevelet, és fűszerezhetjük még ízlés szerint. Nagyjából fél óra múlva a káposzta is megfelelő lesz, kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk összeérni az ízeket.
Puha fehér kenyérrel és tejföllel meglocsolva mennyei ebéd.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »