Vörösboros csülkös káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes kicsontozott csülök
  • fél kg savanyú káposzta
  • 2-4 dl vörösbor
  • bors
  • pirospaprika
  • gulyáskrém
  • 2-3 nagyobb hagyma
  • zsír

Elkészítése:

A csülköt jól átmossuk, és felkockázzuk. A káposztát (ha nagyon savanyú, akkor mossuk át) felaprítjuk, a hagymákat kockázzuk.

Felhevítjük a zsírt, majd a hagymát megdinszteljük benne. Levesszük a tűzről, és megszórjuk paprikával. Hozzáöntjük a kockázott csülköt, és visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a gulyáskrémet (ez elhagyható, de én nagyon szeretem az ízét). VIZET NEM HASZNÁLUNK, ezért a vörösborral öntjük fel, és pároljuk a végtelenségig, amíg a csülök megpuhul.

Az illatok beterítik a lakást, és már mindenki enne. Ha a hús már elég puha, keverjük hozzá a káposztát is. Tehetünk még bele babérlevelet, és fűszerezhetjük még ízlés szerint. Nagyjából fél óra múlva a káposzta is megfelelő lesz, kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk összeérni az ízeket.

Puha fehér kenyérrel és tejföllel meglocsolva mennyei ebéd.