Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi rántott sertésborda recept

Vasi rántott sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 4 dl tej
    • só ízlés szerint
    • csipet őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • 15 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.

    A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

    Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
    Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Tipp:

    Ha a húst előző nap bepácoljuk akkor az elkészítés csak 15-20 percet vesz igénybe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá