Vasi rántott sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • só ízlés szerint
  • csipet őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.

A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Tipp:

Ha a húst előző nap bepácoljuk akkor az elkészítés csak 15-20 percet vesz igénybe.