Vasi pecsenye fokhagymaszósszal. recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- só
- őrölt bors
- tej
- kevés liszt
- néhány levél zsálya
- olaj a sütéshez
A fokhagymaszószhoz:
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 kanál mustár
- kevés só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 kanál olaj
- 1 dl zöldség alaplé
- a tálaláshoz sült burgonya, befőtt
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sós, borsos tejbe áztatjuk, amibe zsályaleveleket is vágunk. Másnap a húst lecsöpögtetjük, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán egyenletesen megsütjük (a lisztbe tehető ízlés szerint őrölt pirospaprika is). Tepsiben is süthetjük a hússzeleteket.
Forró olajban megsütjük a kockára vágott krumplit, amit köretként adunk a pecsenye mellé.
Ezalatt elkészítjük a fokhagymaszószt is. Kevés olajba fokhagymanyomóval belepréseljük a fokhagymát, enyhén pirítjuk, de vigyázunk ne égjen meg. Felöntjük kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Jól elkeverjük, majd besűrítjük.
A pecsenyét a sült krumplival, a fokhagymaszósszal, és savanyúság helyett befőttel tálaljuk. a befőtt édeskés íze kihangsúlyozza a fokhagymamártással kínált hús pikánsságát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »