Vargányás pecsenye, fűszeres újburgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 10 dkg vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kisebb kaliforniai paprika
- 1/2 hegyes, erős paprika
- 1-2 ág kakukkfű
- só
- bors ízlés szerint
- 2 dl fehérbor
- 1 kg újburgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- fűszersó burgonyához
Elkészítése:
A szűzpecsenyét tisztítás után csíkokra vagy kisebb darabokra vágom. A hagymát apróra vágom és az olajon megpirítom, majd a paprikákat és a paradicsomot a zúzott fokhagymával együtt hozzáadom. Sózom, borsozom és a húst belerakva kicsit lepirítom és ekkor öntöm rá a bort. Kakukkfűvel ízesítem, majd mikor a hús megpuhult, a gombát is hozzáadom. 10 percig főzöm még és ha kell, pótolom a levét, kevés húsalaplével. Petrezselyemmel dúsítom.
A burgonyát jól megmosom, majd a tepsibe rakom, meglocsolom olajjal, megszórom a fűszersóval és a sütőbe teszem 30 percre vagy amikor már szép piros lesz, akkor kiveszem és a pecsenyével tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

