Vargányás pecsenye, fűszeres újburgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 10 dkg vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kisebb kaliforniai paprika
- 1/2 hegyes, erős paprika
- 1-2 ág kakukkfű
- só
- bors ízlés szerint
- 2 dl fehérbor
- 1 kg újburgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- fűszersó burgonyához
Elkészítése:
A szűzpecsenyét tisztítás után csíkokra vagy kisebb darabokra vágom. A hagymát apróra vágom és az olajon megpirítom, majd a paprikákat és a paradicsomot a zúzott fokhagymával együtt hozzáadom. Sózom, borsozom és a húst belerakva kicsit lepirítom és ekkor öntöm rá a bort. Kakukkfűvel ízesítem, majd mikor a hús megpuhult, a gombát is hozzáadom. 10 percig főzöm még és ha kell, pótolom a levét, kevés húsalaplével. Petrezselyemmel dúsítom.
A burgonyát jól megmosom, majd a tepsibe rakom, meglocsolom olajjal, megszórom a fűszersóval és a sütőbe teszem 30 percre vagy amikor már szép piros lesz, akkor kiveszem és a pecsenyével tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

