Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás pecsenye, fűszeres újburgonyával recept

Vargányás pecsenye, fűszeres újburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg szűzpecsenye
    • 10 dkg vargánya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 paradicsom
    • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/2 kisebb kaliforniai paprika
    • 1/2 hegyes, erős paprika
    • 1-2 ág kakukkfű
    • bors ízlés szerint
    • 2 dl fehérbor
    • 1 kg újburgonya
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • fűszersó burgonyához

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét tisztítás után csíkokra vagy kisebb darabokra vágom. A hagymát apróra vágom és az olajon megpirítom, majd a paprikákat és a paradicsomot a zúzott fokhagymával együtt hozzáadom. Sózom, borsozom és a húst belerakva kicsit lepirítom és ekkor öntöm rá a bort. Kakukkfűvel ízesítem, majd mikor a hús megpuhult, a gombát is hozzáadom. 10 percig főzöm még és ha kell, pótolom a levét, kevés húsalaplével. Petrezselyemmel dúsítom.

    A burgonyát jól megmosom, majd a tepsibe rakom, meglocsolom olajjal, megszórom a fűszersóval és a sütőbe teszem 30 percre vagy amikor már szép piros lesz, akkor kiveszem és a pecsenyével tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá