Vargányás pecsenye, fűszeres újburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg vargánya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kisebb kaliforniai paprika
  • 1/2 hegyes, erős paprika
  • 1-2 ág kakukkfű
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kg újburgonya
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fűszersó burgonyához

Elkészítése:

A szűzpecsenyét tisztítás után csíkokra vagy kisebb darabokra vágom. A hagymát apróra vágom és az olajon megpirítom, majd a paprikákat és a paradicsomot a zúzott fokhagymával együtt hozzáadom. Sózom, borsozom és a húst belerakva kicsit lepirítom és ekkor öntöm rá a bort. Kakukkfűvel ízesítem, majd mikor a hús megpuhult, a gombát is hozzáadom. 10 percig főzöm még és ha kell, pótolom a levét, kevés húsalaplével. Petrezselyemmel dúsítom.

A burgonyát jól megmosom, majd a tepsibe rakom, meglocsolom olajjal, megszórom a fűszersóval és a sütőbe teszem 30 percre vagy amikor már szép piros lesz, akkor kiveszem és a pecsenyével tálalom.