Vagdalt hús recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
A zsemlék áztatásához:
tej
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- só vagy grillfűszer
- őrölt bors
- 1-2 gerezd tört fokhagyma
A panírozáshoz:
- zsemlemorzsa
A sütéséhez:
- olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk (a zsemlét előzőleg tejben megáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk), és vagy kerek pogácsákat formálunk belőle, vagy egy nagy cipóvá alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a kis húspogácsákat bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az egészben hagyott húscipót beolajozott sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és egy kevés forró olajjal megöntözve a sütőben megsütjük. (A húspogácsákat takarék lángon süssük, nehogy belül nyersek maradjanak. A fasírtot még sokféleképpen lehet fűszerezni, így őrölt kömény, pirospaprika)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.