Vagdalt hús recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
A zsemlék áztatásához:
tej
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- só vagy grillfűszer
- őrölt bors
- 1-2 gerezd tört fokhagyma
A panírozáshoz:
- zsemlemorzsa
A sütéséhez:
- olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk (a zsemlét előzőleg tejben megáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk), és vagy kerek pogácsákat formálunk belőle, vagy egy nagy cipóvá alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a kis húspogácsákat bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az egészben hagyott húscipót beolajozott sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és egy kevés forró olajjal megöntözve a sütőben megsütjük. (A húspogácsákat takarék lángon süssük, nehogy belül nyersek maradjanak. A fasírtot még sokféleképpen lehet fűszerezni, így őrölt kömény, pirospaprika)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »