Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán tüdő recept

Toszkán tüdő
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg borjú, vagy sertéstüdő

    Abáláshoz:

    • babérlevél
    • rozmaring
    • ecet
    • szemes bors
    • köménymag

    A főzéshez:

    • őrölt bors
    • 2 fej hagyma
    • 3 derezd fokhagyma
    • morzsolt bazsalikom
    • koriander zöld
    • 1 ek mustár
    • 1 dl fehérbor
    • 1 tk vörösborecet
    • 1 tk cukor
    • 3 dl paradicsompüré

    Elkészítése:

    A tüdőt ökölnyi darabokra vágjuk, többször leöblítjük. Annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük abálni, 1 ½, 2 óráig.

    Ha van lehetőség lesúlyozni a tüdőt, tegyük meg az elején. Én pl: edényalátét ráccsal súlyoztam.

    Sóból 1 ek. 5 babérlevél, 1 ek. 10%-os ecet, rozmaring ízlés szerint, pár szem bors kell hozzá.

    Ha a tüdő megabálódott, lehűtjük, majd csíkokra vágjuk.

    Abálás közben apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, és kevés olajon üvegesre pároljuk.

    Hozzáadjuk a felszeletelt tüdőt, a fehérbort, és annyi abálólevet, hogy éppen ellepje. A mustárt, cukrot, vörösborecetet, (lehet más is) paradicsompürét szintén hozzáadjuk, és addig főzzük amíg a hagyma majdnem szétfő.

    A főzés végéhez közeledve hozzáadjuk a bazsalikomot, és koriander zöldet (lehet petrezselyem is). Fokhagymás pirítóssal tálaljuk, de adhatunk hozzá tésztát, zsemlegombócot is. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá