Töltött káposzta füstölt oldalassal recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 80 dkg darált sertéshús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg füstölt sertésoldalas
- 1 bögre rizs
- 2 fej vöröshagyma
- őrölt bors
- só
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 4 babérlevél
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olaj
- 5 dl paradicsomlé (házi)
- 2 szárított csili paprika
- 2 dl fehérbor
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, a pirospaprika felével, sóval és az étolajjal.
Ha szükséges (túl savanyú), a káposztát bő vízben kimossuk, kinyomkodjuk, és keresztbe vagdossuk.
A szalonnát zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a maradék vöröshagymát. Félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a bort, és belekeverjük a káposzta harmadát.
Az oldalast a csontok között felvágjuk, és a káposztára rendezzük. Ezután ráterítjük a káposzta másik harmadát.
A húsmasszából olajos kézzel tojásnyi gombócokat formázunk, és a káposztára tesszük.
A maradék káposztával befedjük, beledobjuk a babért, a csilipaprikát, ráöntjük a paradicsom levet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, és 60 percig fedő alatt főzzük. Nem keverjük, csak időnként rázzuk, forgatjuk a lábast.
Friss kenyeret és tejfölt kínálunk hozzá
Tipp:
A cím egy kicsit félre vezető lehet, mert szó sincs töltésről, csak töltelékről. Gyerekkoromban mégis töltött káposztának hívtuk, mivel a töltelék ugyanaz, csak nincs káposzta levélbe csavarva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »