Töltött káposzta füstölt oldalassal recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 80 dkg darált sertéshús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg füstölt sertésoldalas
- 1 bögre rizs
- 2 fej vöröshagyma
- őrölt bors
- só
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 4 babérlevél
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olaj
- 5 dl paradicsomlé (házi)
- 2 szárított csili paprika
- 2 dl fehérbor
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, a pirospaprika felével, sóval és az étolajjal.
Ha szükséges (túl savanyú), a káposztát bő vízben kimossuk, kinyomkodjuk, és keresztbe vagdossuk.
A szalonnát zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a maradék vöröshagymát. Félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a bort, és belekeverjük a káposzta harmadát.
Az oldalast a csontok között felvágjuk, és a káposztára rendezzük. Ezután ráterítjük a káposzta másik harmadát.
A húsmasszából olajos kézzel tojásnyi gombócokat formázunk, és a káposztára tesszük.
A maradék káposztával befedjük, beledobjuk a babért, a csilipaprikát, ráöntjük a paradicsom levet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, és 60 percig fedő alatt főzzük. Nem keverjük, csak időnként rázzuk, forgatjuk a lábast.
Friss kenyeret és tejfölt kínálunk hozzá
Tipp:
A cím egy kicsit félre vezető lehet, mert szó sincs töltésről, csak töltelékről. Gyerekkoromban mégis töltött káposztának hívtuk, mivel a töltelék ugyanaz, csak nincs káposzta levélbe csavarva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »