Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta füstölt oldalassal recept

Töltött káposzta füstölt oldalassal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg savanyú káposzta
    • 80 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 50 dkg füstölt sertésoldalas
    • 1 bögre rizs
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 2 tk őrölt pirospaprika
    • 4 babérlevél
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek olaj
    • 5 dl paradicsomlé (házi)
    • 2 szárított csili paprika
    • 2 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, a pirospaprika felével, sóval és az étolajjal.

    Ha szükséges (túl savanyú), a káposztát bő vízben kimossuk, kinyomkodjuk, és keresztbe vagdossuk.

    A szalonnát zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a maradék vöröshagymát. Félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a bort, és belekeverjük a káposzta harmadát.

    Az oldalast a csontok között felvágjuk, és a káposztára rendezzük. Ezután ráterítjük a káposzta másik harmadát.

    A húsmasszából olajos kézzel tojásnyi gombócokat formázunk, és a káposztára tesszük.

    A maradék káposztával befedjük, beledobjuk a babért, a csilipaprikát, ráöntjük a paradicsom levet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, és 60 percig fedő alatt főzzük. Nem keverjük, csak időnként rázzuk, forgatjuk a lábast.

    Friss kenyeret és tejfölt kínálunk hozzá

    Tipp:

    A cím egy kicsit félre vezető lehet, mert szó sincs töltésről, csak töltelékről. Gyerekkoromban mégis töltött káposztának hívtuk, mivel a töltelék ugyanaz, csak nincs káposzta levélbe csavarva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá