Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta” Anci Néni módra” recept

Töltött káposzta” Anci Néni módra”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag hasáb káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 50 dkg darált hús
    • 2 db fokhagymagerezd
    • 2 kiskanál só
    • 0,5 kiskanál ételízesítő
    • 30 dkg rizs
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 kiskanál bors
    • 0,5 dl paradicsompüré

    Elkészítése:

    A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tölteléket a levelekbe betöltjük, felcsavarjuk.(Előzőleg a káposzta leveleket jól átmossuk vízzel)

    Káposzta darabokat teszünk a fazék aljára belehelyezzük a töltelékeket.Tetejére szórjuk az ételízesítőt és a paradicsompürét. Felöntjük vízzel, először nagy lángon, majd mérsékelt lángon főzzük, míg a rizs megpuhul (néha-néha rázogassuk meg).

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá