Töltött káposzta” Anci Néni módra” recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag hasáb káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 50 dkg darált hús
- 2 db fokhagymagerezd
- 2 kiskanál só
- 0,5 kiskanál ételízesítő
- 30 dkg rizs
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál bors
- 0,5 dl paradicsompüré
Elkészítése:
A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tölteléket a levelekbe betöltjük, felcsavarjuk.(Előzőleg a káposzta leveleket jól átmossuk vízzel)
Káposzta darabokat teszünk a fazék aljára belehelyezzük a töltelékeket.Tetejére szórjuk az ételízesítőt és a paradicsompürét. Felöntjük vízzel, először nagy lángon, majd mérsékelt lángon főzzük, míg a rizs megpuhul (néha-néha rázogassuk meg).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.