Töltött káposzta” Anci Néni módra”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag hasáb káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 50 dkg darált hús
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 2 kiskanál só
  • 0,5 kiskanál ételízesítő
  • 30 dkg rizs
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál bors
  • 0,5 dl paradicsompüré

Elkészítése:

A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tölteléket a levelekbe betöltjük, felcsavarjuk.(Előzőleg a káposzta leveleket jól átmossuk vízzel)

Káposzta darabokat teszünk a fazék aljára belehelyezzük a töltelékeket.Tetejére szórjuk az ételízesítőt és a paradicsompürét. Felöntjük vízzel, először nagy lángon, majd mérsékelt lángon főzzük, míg a rizs megpuhul (néha-néha rázogassuk meg).