Töltött káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús (lapocka és dagadó)
- 1 db sertésköröm
- 1 db sertésfarok
- 1 db sertésfül
- 10 dkg füstölt sonka (oldalas)
- 10 dkg rizs
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 dkg savanyú káposzta
- 10 db savanyú káposztalevél
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 2 db csöves paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek disznózsír
- finomliszt a rántáshoz
Elkészítése:
A kis fej vöröshagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, közben összeállítjuk a tölteléket. A darált húshoz tesszük a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát és a kihűlt, megdinsztelt vöröshagymát, majd jól összedolgozzuk. Az apró káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A levelek vastag részét levágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, mégpedig úgy, hogy alma méretű gombócot formázunk amit beletekerünk a káposzta levélbe, majd a végeit visszagyűrjük. Megfelelő nagyságú fazék alját kibéleljük az apró káposzta felével, majd egy sor gombóc. Rátesszük a sertés körmöt, farkat, fület és a füstölt húst, majd újra a gombócot. Tetejére a káposzta apraját szórjuk. Felöntjük vízzel (annyival, hogy épp ellepje) és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Mielőtt elkészülne, elkészítjük a rántást, amivel további fél órát még főzzük, de közben többször rázogatjuk.(keverni nem szabad!!!!)
Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.