Töltött dagadó recept
Elkészítése:
A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A szalonnát apróra szeljük és kevés olajon zsírjára sütjük, majd félre tesszük. Az utána maradt zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, egy paprikát, fűszerezzük sóval, őrölt borssal ízlés szerint.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.
A dagadót kívül-belül megsózzuk, őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót, a 4 kemény tojást ráfektetjük, majd a lyukat bevarrjuk.
Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.
Nagyon ízletes lett a töltelék. Köretnek pároltam vegyes zöldségeket és az elkészült rizshez kevertem. Ecetes
salátával fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


