Töltött fasírttekercs recept

Elkészítése:
A 4 darab tojást keményre főzzük, hagyjuk kihűlni majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a zsíron. A darált sertéslapockát megízesítjük a sóval, őrölt fekete borssal, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, a párolt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást és alaposan összekeverjük.
Egy 60×40 alufóliát enyhén lekenünk olívaolajjal és a darált húst szétterítjük rajta kb. olyan 2 cm vastagságúra. A sajt felét a hús szélétől olyan 4-5 cm szétrakjuk, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Rátesszük a karikákra vágott tojásszeleteket és befedjük a maradék sajttal. Az alufólia segítségével feltekerjük majd szorosan becsomagoljuk, úgy hogy a záródás felül legyen.
Előmelegített sütőben min. 1 órán át sütjük, majd kibontjuk és a levével sűrűn meglocsolgatva még pirosas-barnára sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni és azután ferdén szeleteljük. Rizzsel, burgonyával és salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »