Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fasírttekercs recept

Töltött fasírttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g sertéshús (darált lapocka)
    • 1 zsemle
    • 1 ek zsír
    • 1 vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 cs kakukkfű
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • őrölt fekete bors
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (töltelék)
    • 200 g sajt (töltelék)
    • 150 g sonka (töltelék)
    • olívaolaj (kenéshez)

    Elkészítése:

    A 4 darab tojást keményre főzzük, hagyjuk kihűlni majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a zsíron. A darált sertéslapockát megízesítjük a sóval, őrölt fekete borssal, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, a párolt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást és alaposan összekeverjük.

    Egy 60×40 alufóliát enyhén lekenünk olívaolajjal és a darált húst szétterítjük rajta kb. olyan 2 cm vastagságúra. A sajt felét a hús szélétől olyan 4-5 cm szétrakjuk, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Rátesszük a karikákra vágott tojásszeleteket és befedjük a maradék sajttal. Az alufólia segítségével feltekerjük majd szorosan becsomagoljuk, úgy hogy a záródás felül legyen.

    Előmelegített sütőben min. 1 órán át sütjük, majd kibontjuk és a levével sűrűn meglocsolgatva még pirosas-barnára sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni és azután ferdén szeleteljük. Rizzsel, burgonyával és salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá