Töltött fasírttekercs recept
Elkészítése:
A 4 darab tojást keményre főzzük, hagyjuk kihűlni majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a zsíron. A darált sertéslapockát megízesítjük a sóval, őrölt fekete borssal, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, a párolt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást és alaposan összekeverjük.
Egy 60×40 alufóliát enyhén lekenünk olívaolajjal és a darált húst szétterítjük rajta kb. olyan 2 cm vastagságúra. A sajt felét a hús szélétől olyan 4-5 cm szétrakjuk, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Rátesszük a karikákra vágott tojásszeleteket és befedjük a maradék sajttal. Az alufólia segítségével feltekerjük majd szorosan becsomagoljuk, úgy hogy a záródás felül legyen.
Előmelegített sütőben min. 1 órán át sütjük, majd kibontjuk és a levével sűrűn meglocsolgatva még pirosas-barnára sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni és azután ferdén szeleteljük. Rizzsel, burgonyával és salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

