Töltött fasírttekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött fasírttekercs

Hozzávalók:

  • 800 g sertéshús (darált lapocka)
  • 1 zsemle
  • 1 ek zsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 cs kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • őrölt fekete bors
  • 4 tojás (töltelék)
  • 200 g sajt (töltelék)
  • 150 g sonka (töltelék)
  • olívaolaj (kenéshez)

Elkészítése:

A 4 darab tojást keményre főzzük, hagyjuk kihűlni majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a zsíron. A darált sertéslapockát megízesítjük a sóval, őrölt fekete borssal, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, a párolt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást és alaposan összekeverjük.

Egy 60×40 alufóliát enyhén lekenünk olívaolajjal és a darált húst szétterítjük rajta kb. olyan 2 cm vastagságúra. A sajt felét a hús szélétől olyan 4-5 cm szétrakjuk, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Rátesszük a karikákra vágott tojásszeleteket és befedjük a maradék sajttal. Az alufólia segítségével feltekerjük majd szorosan becsomagoljuk, úgy hogy a záródás felül legyen.

Előmelegített sütőben min. 1 órán át sütjük, majd kibontjuk és a levével sűrűn meglocsolgatva még pirosas-barnára sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni és azután ferdén szeleteljük. Rizzsel, burgonyával és salátával tálaljuk.