Töltött dagadó másként recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg felszúrt dagadó
- 1 evőkanál zsír
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt bors
Töltelék:
Elkészítése:
A vajon megdinszteltem a zöldhagymát és az apróra vágott sonkát. A tojásokat finomra lereszeltem, elkevertem a hagymás sonkával, a zöld fűszerekkel, a tojássárgájával, sóztam borsoztam. A tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.
A dagadót kívül, belül sóztam borsoztam. Megtöltöttem, bevarrtam. Zsírral kikent tepsire fektettem és 200 C fokra előmelegített sütőben – forgatás nélkül – 20 perc alatt megpirítottam a felületét. Mellédobtam a fokhagymát és felöntöttem a fehérborral.
Ekkor 160 C fokra csökkentettem a hőt és másfél órán át pároltam a húst fólia alatt. Végül levettem róla a fóliát és 200 C fokon 15 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.