Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó másként recept

Töltött dagadó másként
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg felszúrt dagadó
    • 1 evőkanál zsír
    • 4 nagy gerezd fokhagyma
    • 2 dl száraz fehérbor
    • őrölt bors

    Töltelék:

    • 4 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre főzve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 10 dkg főtt-füstölt sonka vagy tarja,
    • 2-3 zöldhagyma apróra összevágva
    • 3 dkg vaj
    • 1 evőkanál aprított snidling
    • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
    • bors

    Elkészítése:

    A vajon megdinszteltem a zöldhagymát és az apróra vágott sonkát. A tojásokat finomra lereszeltem, elkevertem a hagymás sonkával, a zöld fűszerekkel, a tojássárgájával, sóztam borsoztam. A tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.

    A dagadót kívül, belül sóztam borsoztam. Megtöltöttem, bevarrtam. Zsírral kikent tepsire fektettem és 200 C fokra előmelegített sütőben – forgatás nélkül – 20 perc alatt megpirítottam a felületét. Mellédobtam a fokhagymát és felöntöttem a fehérborral.

    Ekkor 160 C fokra csökkentettem a hőt és másfél órán át pároltam a húst fólia alatt. Végül levettem róla a fóliát és 200 C fokon 15 perc alatt szép pirosra sütöttem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá