Töltött dagadó másként

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg felszúrt dagadó
  • 1 evőkanál zsír
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors

Töltelék:

  • 4 közepes tojás keményre főzve
  • 1 tojás szétválasztva
  • 10 dkg főtt-füstölt sonka vagy tarja,
  • 2-3 zöldhagyma apróra összevágva
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítése:

A vajon megdinszteltem a zöldhagymát és az apróra vágott sonkát. A tojásokat finomra lereszeltem, elkevertem a hagymás sonkával, a zöld fűszerekkel, a tojássárgájával, sóztam borsoztam. A tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.

A dagadót kívül, belül sóztam borsoztam. Megtöltöttem, bevarrtam. Zsírral kikent tepsire fektettem és 200 C fokra előmelegített sütőben – forgatás nélkül – 20 perc alatt megpirítottam a felületét. Mellédobtam a fokhagymát és felöntöttem a fehérborral.

Ekkor 160 C fokra csökkentettem a hőt és másfél órán át pároltam a húst fólia alatt. Végül levettem róla a fóliát és 200 C fokon 15 perc alatt szép pirosra sütöttem.