Töltött cukkini zöldbab salátával recept

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini (20-25 cm)
- 1 kg darált hús
- 1 kis méretű vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tömlős natúr krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg burgonya (lisztes fajta)
- 1 ek zsír
- 1 ek darált pirospaprika (piros arany)
- só
- bors ízlés szerint
- 1 kg zöldbab
- 2 közepes lila hagyma
- 4 babérlevél
- 1,5 l víz
- só
- ecet
- édesítőszer ízlés szerint
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
Először a salátát kell elkészíteni, mert annak 24 órát kell állnia a hűtőben. A zöldbabot megtisztítjuk, és félbevágjuk őket. Feltesszük főni a 1,5 l vízbe babérlevéllel, és sózzuk. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni a vízben, majd szűrjük le egy tálba a vizet, ízesítsük ecettel, édesítőszerrel, ha kell még sóval, hogy kellemes savanykás levet kapjunk.
A hagymát félbevágjuk, és vékony csíkokra vagdaljuk. Beletesszük az ecetes lébe a főtt zöldbabot és a hagymát, lezárjuk, és mehet a hűtőbe.
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk hosszában, és kikaparjuk a magjait.Enyhén besózzuk, majd félretesszük amíg elkészül a töltelék.
A krumplit megtisztítjuk, a sajtreszelőn lereszeljük, félretesszük egy kicsit.
A darált húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a krémsajtot, belereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a paprikát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A félretett krumplinak kinyomkodjuk a levét, és hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összedolgozzuk az egészet. A cukkiniről leöntjük a levet, ami összegyűlt az alján, majd megtöltjük a töltelékkel.
Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a cukkinit, és lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük (alsó-felső sütés). Víz nem kell alá, mert a cukkini enged még vizet. Amikor megpuhult a cukkini is és a hús is megsült, ráreszeljük a sajtot, és még visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre. Rágrillezzük a sajtot 220 fokon a sütő felső részén.
Ezután már tálalhatjuk is. Nagyon finom a forró cukkini a hideg salátával.
Tipp:
A krumpli levét azért kell kinyomkodni, mert a zsemlét helyettesíti, és így a keményítő is a lében marad. Ennyivel is kevesebb szénhidrát kerül bele.
A töltött cukkini zöldbab salátával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »