Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a salátát kell elkészíteni, mert annak 24 órát kell állnia a hűtőben. A zöldbabot megtisztítjuk, és félbevágjuk őket. Feltesszük főni a 1,5 l vízbe babérlevéllel, és sózzuk. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni a vízben, majd szűrjük le egy tálba a vizet, ízesítsük ecettel, édesítőszerrel, ha kell még sóval, hogy kellemes savanykás levet kapjunk.
A hagymát félbevágjuk, és vékony csíkokra vagdaljuk. Beletesszük az ecetes lébe a főtt zöldbabot és a hagymát, lezárjuk, és mehet a hűtőbe.
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk hosszában, és kikaparjuk a magjait.Enyhén besózzuk, majd félretesszük amíg elkészül a töltelék.
A krumplit megtisztítjuk, a sajtreszelőn lereszeljük, félretesszük egy kicsit.
A darált húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a krémsajtot, belereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a paprikát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A félretett krumplinak kinyomkodjuk a levét, és hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összedolgozzuk az egészet. A cukkiniről leöntjük a levet, ami összegyűlt az alján, majd megtöltjük a töltelékkel.
Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a cukkinit, és lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük (alsó-felső sütés). Víz nem kell alá, mert a cukkini enged még vizet. Amikor megpuhult a cukkini is és a hús is megsült, ráreszeljük a sajtot, és még visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre. Rágrillezzük a sajtot 220 fokon a sütő felső részén.
Ezután már tálalhatjuk is. Nagyon finom a forró cukkini a hideg salátával.
A krumpli levét azért kell kinyomkodni, mert a zsemlét helyettesíti, és így a keményítő is a lében marad. Ennyivel is kevesebb szénhidrát kerül bele.