Töltött cukkini zöldbab salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött cukkini zöldbab salátával

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű cukkini (20-25 cm)
  • 1 kg darált hús
  • 1 kis méretű vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tömlős natúr krémsajt
  • 2 tojás
  • 20 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 ek zsír
  • 1 ek darált pirospaprika (piros arany)
  • bors ízlés szerint
  • 1 kg zöldbab
  • 2 közepes lila hagyma
  • 4 babérlevél
  • 1,5 l víz
  • ecet
  • édesítőszer ízlés szerint
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

Először a salátát kell elkészíteni, mert annak 24 órát kell állnia a hűtőben. A zöldbabot megtisztítjuk, és félbevágjuk őket. Feltesszük főni a 1,5 l vízbe babérlevéllel, és sózzuk. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni a vízben, majd szűrjük le egy tálba a vizet, ízesítsük ecettel, édesítőszerrel, ha kell még sóval, hogy kellemes savanykás levet kapjunk.

A hagymát félbevágjuk, és vékony csíkokra vagdaljuk. Beletesszük az ecetes lébe a főtt zöldbabot és a hagymát, lezárjuk, és mehet a hűtőbe.

A cukkinit megmossuk, félbevágjuk hosszában, és kikaparjuk a magjait.Enyhén besózzuk, majd félretesszük amíg elkészül a töltelék.

A krumplit megtisztítjuk, a sajtreszelőn lereszeljük, félretesszük egy kicsit.

A darált húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a krémsajtot, belereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a paprikát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A félretett krumplinak kinyomkodjuk a levét, és hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összedolgozzuk az egészet. A cukkiniről leöntjük a levet, ami összegyűlt az alján, majd megtöltjük a töltelékkel.

Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a cukkinit, és lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük (alsó-felső sütés). Víz nem kell alá, mert a cukkini enged még vizet. Amikor megpuhult a cukkini is és a hús is megsült, ráreszeljük a sajtot, és még visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre. Rágrillezzük a sajtot 220 fokon a sütő felső részén.

Ezután már tálalhatjuk is. Nagyon finom a forró cukkini a hideg salátával.

Tipp:

A krumpli levét azért kell kinyomkodni, mert a zsemlét helyettesíti, és így a keményítő is a lében marad. Ennyivel is kevesebb szénhidrát kerül bele.