Zöldborsós sertéstokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja vagy lapocka
- 40 dkg zöldborsó
- 2-3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára. A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, paprika,paradicsom hozzáadásával lassú tűzön pároljuk puhára.
Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára. A tejfölt a liszttel elkeverjük,majd az ételt behabarjuk.
1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »