Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertéstokány recept

Zöldborsós sertéstokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéstarja vagy lapocka
    • 40 dkg zöldborsó
    • 2-3 ek étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • majoránna
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:
    A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára. A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, paprika,paradicsom hozzáadásával lassú tűzön pároljuk puhára.
    Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára. A tejfölt a liszttel elkeverjük,majd az ételt behabarjuk.
    1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá