Zöldborsós sertéstokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja vagy lapocka
- 40 dkg zöldborsó
- 2-3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára. A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, paprika,paradicsom hozzáadásával lassú tűzön pároljuk puhára.
Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára. A tejfölt a liszttel elkeverjük,majd az ételt behabarjuk.
1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

