Zöldborsós sertéstokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja vagy lapocka
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2-3 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:
A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára. A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, paprika,paradicsom hozzáadásával lassú tűzön pároljuk puhára.
Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára. A tejfölt a liszttel elkeverjük,majd az ételt behabarjuk.
1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.