Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spanyol tokány recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg marhalábszár
    • 2 húsleveskocka
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3-4 vöröshagyma
    • 2 húsos zöldpaprika
    • 15 dkg gomba
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál olaj
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    Az olajban, nagy lángon, megforgatjuk a kockákra vágott húst, fél liter vízzel felöntjük, és a húsleveskockával ízesítjük. Másfél órai lassú főzés után a cikkekre vágott hagymát beletesszük, ezzel 15 percig főzzük, majd a szeletekre vágott paprikát meg a cikkekre vágott gombát belevetjük, és még 10 percig forraljuk. Ha túl sok lenne a leve, nagy lángon, fedő nélkül pároljuk. Végül a lisztet egy kevés vízben simára keverjük, ezzel sűrítjük be a spanyol tokányt, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá