Spanyol tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 vöröshagyma
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:
Az olajban, nagy lángon, megforgatjuk a kockákra vágott húst, fél liter vízzel felöntjük, és a húsleveskockával ízesítjük. Másfél órai lassú főzés után a cikkekre vágott hagymát beletesszük, ezzel 15 percig főzzük, majd a szeletekre vágott paprikát meg a cikkekre vágott gombát belevetjük, és még 10 percig forraljuk. Ha túl sok lenne a leve, nagy lángon, fedő nélkül pároljuk. Végül a lisztet egy kevés vízben simára keverjük, ezzel sűrítjük be a spanyol tokányt, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.