Mexikói sertésragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 kis doboz konzerv vörös bab
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 cs újhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- só
- őrölt fekete bors
- chili por
- római kömény
- oregánó
Elkészítése:
A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát. Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.
Párolt rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »