Hentestokány recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj/ vagy személyenként 2 db kicsontozott csirkecomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg ecetes uborka
- őrölt bors
- hagyma
- só
- olaj
- mustár
- burgonya
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját és kiszedjük egy tányérra.
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elősütjük a szalonnából kisült zsíron, majd ezt is kivesszük. Ha szükséges, öntünk még alá egy kis olajat.
Ugyanebbe az edénybe beletesszük az apróra vágott sonkát, egy picit megpirítjuk, majd kivesszük és jöhet a hagyma.
Amikor a hagyma is megpirult, visszatesszük a húst, a sonkát és a szalonnát is. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, sózzuk, borsozzuk és egy kis mustárral ízesítjük, majd készre pároljuk.
Ha szeretnénk önthetünk rá egy picit az uborka levéből is, nem fogja elrontani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









