Hentestokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj/ vagy személyenként 2 db kicsontozott csirkecomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg ecetes uborka
- őrölt bors
- hagyma
- só
- olaj
- mustár
- burgonya
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját és kiszedjük egy tányérra.
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd elősütjük a szalonnából kisült zsíron, majd ezt is kivesszük. Ha szükséges, öntünk még alá egy kis olajat.
Ugyanebbe az edénybe beletesszük az apróra vágott sonkát, egy picit megpirítjuk, majd kivesszük és jöhet a hagyma.
Amikor a hagyma is megpirult, visszatesszük a húst, a sonkát és a szalonnát is. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, sózzuk, borsozzuk és egy kis mustárral ízesítjük, majd készre pároljuk.
Ha szeretnénk önthetünk rá egy picit az uborka levéből is, nem fogja elrontani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »