Hentes tokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg tarja (csont nélkül)
- 20 dkg bacon vagy gépsonka lehet párizsi is
- 15-20 dkg kockázott húsos szalonna (nyers kolozsvári)
- 5-6 db csemege savanyú uborka
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt paprika
- 1 kk ételízesítő
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst csíkokra vágom, a felvágottal, és az uborkával külön-külön.
A kockázott szalonnát, egy fakanálnyi zsíron, megpirítom, majd a húst is szintén, a szalonnával pirítom fehéredésig.
Rászórom a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen. Felengedem vízzel, és puhulásig főzöm, majd ekkor a felvágottat, és az uborkát is hozzá adom.
Egy rottyanás után kész. Sült krumplival, vagy rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »