Hentes tokány recept
Hozzávalók:
- 1 kg tarja (csont nélkül)
- 20 dkg bacon vagy gépsonka lehet párizsi is
- 15-20 dkg kockázott húsos szalonna (nyers kolozsvári)
- 5-6 db csemege savanyú uborka
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt paprika
- 1 kk ételízesítő
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst csíkokra vágom, a felvágottal, és az uborkával külön-külön.
A kockázott szalonnát, egy fakanálnyi zsíron, megpirítom, majd a húst is szintén, a szalonnával pirítom fehéredésig.
Rászórom a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen. Felengedem vízzel, és puhulásig főzöm, majd ekkor a felvágottat, és az uborkát is hozzá adom.
Egy rottyanás után kész. Sült krumplival, vagy rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

