Tojással-vegyes zöldséggel töltött tarja recept
Hozzávalók:
- 4 szelet tarja
- 2 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db zsemle
- 3 dkg margarin
- kevés tej
- só
- bors
- petrezselyemzöldje
- mustár
- mexikói vegyes zöldség
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam,sóztam,borsoztam. A főtt tojásokat ketté vágtam,kikapartam a tojás sárgákat. A tojás sárgákat összekevertem az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zsemlével és a megfőzött zöldségekkel. Ízesítettem,sóval,borssal,kevés mustárral és hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A hússzeletek végére tettem a fél tojást,a töltelékkel megtöltöttem, egy kicsit mellé is raktam és ráhajtottam a másik felét.(Fogpiszkálóval megtűzdelhetjük, hogy lehessen panírozni, csak ne felejtsük el kiszedni.) Liszt-tojás-zsemlemorzsába forgattam és olajban lassú tűznél,fedő alatt kisütöttem. Fűszeres burgonyával tálaltam. A burgonyát vékonyra szeltem,sóztam,borsoztam,pirospaprikát szórtam rá,lisztbe forgattam és forró olajban kisütöttem.