Tojásos-tarjás fasírttekercs recept
Hozzávalók:
2 rúdhoz:
- 1 kg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 10 púpos ek zsemlemorzsa
- 2-3 ek olaj a tepsibe
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Töltelékhez:
- 4 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 10 dkg füstölt sajt szeletelve
Elkészítése:
A töltelékhez a keményre főtt tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tarját egész apró kockára vágjuk.
A darált húshoz adjuk a nyers tojásokat, a sót, borsot, házi fokhagymakrémet, zsemlemorzsát, és jól összedolgozzuk.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket alufóliára téve kézzel téglalap alakúra, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazodva a tepsi hosszához. Először befedjük a sajt felével úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3-4 cm rész. Ezután rászórjuk a sajtos részre a tarja kockákat, majd a reszelt tojás felét. A tölteléket a tenyerünkkel kicsit rányomjuk.
Az alufólia segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, itt a húst az ujjunkkal kicsit benyomkodjuk.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük. A műveletet megismételjük a maradék masszával. A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk. Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk.Ezalatt pár alkalommal meglocsoljuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha megsült, kiemeljük az olajos léből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.
Tipp:
Vasárnap ebédre vendégeink voltak. A főétel a húsvét jegyében készült. Egyszerű fasírtmassza, amit füstölt sajttal, füstölt-főtt tarjával és főtt tojással töltöttem meg. Az benne a jó, hogy előző nap megsüthető és az adott napon már csak a tálalással van dolgunk. Egyetlen szépséghibája lett, hogy picit megrepedt sütés közben, de ez természetesen egy cseppet sem rontott az ízén. Habos krumplipüré volt a kísérője. Az elkészítési idő nem tartalmazza a sütési időt.
A készítéséről készült fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

